Geweldige acts

Voorstel ronde, wij zijn...

Jess C Capia & Nienke Kinds

Sinds twee jaar vormen Nienke en Jess een duo, bestaande uit zang (Nienke) en piano (Jess). Zij maken erg graag muziek en willen dit ook tijdens NoaberMuziek met jullie delen. Zij spelen vooral popnummers en easy listening. Denk hierbij aan: Ed Sheeran, Kodaline en Birdy. Twee enthousiaste muzikanten die hun luisteraars graag met passie mee willen nemen in hun muzikale spel.

Dr. Booze

De bandnaam Dr. Booze is een variant op een liedje van één van Neerlands bekendste bluesbands, Cuby and the Blizzards. Hun blues ‘Brother Booze’ was de inspiratie en wordt dan ook regelmatig gespeeld. Als band zijn ze geïnspireerd door grote namen als BB King, Rory Gallagher, Robert Cray, Robben Ford, etc. Blues is dé muziek waarop ze samen helemaal los kunnen gaan. Ze kijken er naar uit dit voor een groeiend publiek te mogen spelen!

Lotte Timpers

Lotte (14 jaar) maakt al sinds haar 7e muziek. Ze is begonnen met pianoles, maar al snel volgde ze ook zangles. Lotte heeft al vaak en op verschillende locaties opgetreden, van het Scholtenhagenfestival, het BAM festival tot straatfestivals. Sinds kort schrijft ze haar eigen muziek. Een jong talent uit Haaksbergen! Lotte zingt Nederlands- en Engelstalig en begeleidt zichzelf op piano. Haar grote wens is om ooit nog eens op te treden met een grote artiest.

Headline

Headline is een topformatie uit het oosten des lands. Een enthousiaste, energieke en unieke mix van oud-professionals en jong talent. Het repertoire bestaat uit vette medleys en bekende hits. Deze worden tijdens NoaberMuziek gebracht in een kleinere setting en in een intieme akoestische sfeer.

Het Rouwbandje

Het Rouwbandje is ontstaan aan de keukentafel van de “Briljantjus”. Twee diamantjes maken een muzikaal uitstapje en nemen je mee op een vlucht langs de muzikale sterren. De afgelopen jaren zijn veel grote artiesten ons ontvallen. Deze “Leu oet het laatje” (ze leggen je graag uit waar deze omschrijving vandaan komt) willen zij graag nog eens in het hemelse zonnetje zetten. Kortom: een ‘Ode aan de Dode’.

Private Sessions

De vier enthousiaste muzikanten maken muziek die ze zelf graag horen. Ze spelen de liedjes, vooral groovy en een vleugje sentiment, in een akoestisch jasje. Het wordt een mix van funk, jazz, blues en soul. Nieuwsgierig hoe ze dat doen? Kom luisteren en genieten!

Josée & John

Josée van der Staak, bekend van het TV programma The Voice Senior (2019) zingt al vanaf haar jeugd èn vanuit haar hart. Sinds kort vormt ze een duo met gitarist John Jacobs. Ze hebben eerder samen een CD (Vleugels) opgenomen. Onlangs hebben ze besloten om gezamenlijk het muzikale avontuur weer op te pakken. Ze spelen enkele nummers van de eerder genoemde CS en mooie covers, waaronder ook jazz. Elk optreden voelt voor hen weer als een nieuwe uitdaging.

The Sec!

Vier heren en een dame; muzikanten uit According to Mary, R U Ready, Verdan en Pebbles and the BamBams, vormen een akoestische band waarbij het sleutelwoord vriendschap is. Een band met passie, beleving en heel veel plezier en dat spat er van af. Je wordt onderdeel van de beleving en je gaat mee in de sfeer. Eigen werk en nummers van o.a. Van Morrison, The Stones, Janis Joplin, ACDC (ja, akoestisch) tot Waylon en vele anderen.

Niels Ottink

Niels Ottink (1981) begon op 7 jarige leeftijd met gitaarlessen bij Joop Koek. In 2001 werd hij toegelaten tot het conservatorium van Enschede waar hij bij Ulrich Steier studeerde. De gitaar is voor Niels een veelzijdig instrument, intiem van karakter en met een betoverende klankwereld. Zoals hij zelf aangeeft een volwaardig solo-instrument, maar ook veelzijdig inzetbaar in kleine ensembles. Daarom past het ook zo goed in de besloten huiskamersfeer. Bij NoaberMuziek is hij te beluisteren als gitarist van klassieke muziek.

Bauke Steenstra

Bauke Steenstra heeft als grote hobby zingen. Als bariton zingt hij nummers uit bekende musicals maar ook Engelstalige of Nederlandstalige songs. Van Les Miserabels tot Fiddler on the Roof, van Paul de Leeuw tot Boudewijn de Groot, van Claudia de Breij tot Frank Sinatra. Kortom een feest der herkenning en een lust voor het oor!

Jolijn & Femke

Jolijn (21) zingt voornamelijk Nederlandstalige kleinkunstliedjes onder begeleiding van Femke (20) op gitaar. Liedjes van Claudia de Breij, Maaike Ouboter en Acda & De Munnik passen haar als een jas. Ze proberen een persoonlijke sfeer te creëren en het publiek de betekenis van mooie liedjes mee te geven. Vaak gaan de gekozen teksten over liefde en verlies en de daaruit volgende kracht. Passend repertoire in deze decembermaand.

Rutger de Vries

Rutger is geen onbekende in het Oosten van ons land. Hij heeft vele grote rollen mogen vervullen in musicals.Hij heeft vanuit het programma Una Voce Particolare een jaar lang mogen touren langs de Nederlandse theaters in samenwerking met Ernst Daniël Smid. Hans van Willigenburg betitelde Rutger destijds als “ het best bewaarde geheim van Winterswijk”. Laat je verrassen door deze veelzijdige artiest met een breed repertoire een voorstelling op maat. Tijdens NoaberMuziek zal Rutger ook samen zingen met zijn muzikale partner Mathanja Kornelissen-Ten Dam.

Mathanja Kornelissen-Ten Dam

De sopraan Mathanja Kornelissen-ten Dam ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde vanaf haar 14e solozang bij zangpedagoog en oud-Opera Forum sopraan Anneke van der Graaf. Ze vertolkte bij verschillende opera- en operettegezelschappen diverse rollen in o.a. The Mikado, der Vogelhändler en die Fledermaus. Naast veel solistisch werk, geeft ze ook optredens voor besloten gelegenheden. Een van Mathanja's hoogtepunten was het optreden in het Gelredome 2018 tijdens de Music Show Scotland. Een show die door heel Europa volle zalen trekt. Ook dit jaar weer (28-12-19) zal ze optreden tijdens de Sylvester Special in Oberhausen. In haar eigen woonplaats organiseert ze samen met Rutger de Vries, ”Kerst in Haaksbergen” op 20 / 21 december in de Pancratiuskerk. Haar repertoire is divers, van opera/operette en kerkelijke liederen tot aan musical en lichte muziek.

Bloem 3.0

Ooit zingend begonnen op de achterbank van de auto kwamen ze er achter dat het superleuk was om mooi gekleurd met elkaar te zingen. Bekend van de Haaksbergse Revue tot diverse zanggezelschappen en bruiloftsdiensten. De muziek ligt gemakkelijk in het gehoor en gaat van country tot lichte rock’ n roll en van lied tot musical. Ze begeleiden zichzelf op gitaar en zingen veel meerstemmig.

Spölkwarteerke

Vier heren die zingen over de hoogtepunten en uitdagingen van het leven, in het plat, een streekproduct. Met akoestische gitaren, een accordeon, keyboard en veel levenservaring. De mannen doen hun verhaal over het ouder worden, onvoorwaardelijke vriendschap, onbenullige gekkigheid, het onvermijdelijke afscheid, kleine gelukjes, mantelzorg en vooral over het leven zelf. Het publiek wordt steeds jonger en de liedjes rijper.

Lotte en Oscar

Eigenlijk spelen ze in de band U is Blond, maar als duo willen ze nog weleens een uitstapje maken. Ze kiezen in deze samenstelling voor een nogal breed repertoire in een eigen stijl. Interactie is op bepaalde momenten wel vereist, dus het publiek kan lekker meedoen. Of het nu gaat om Queen, Helene Fischer of Bella Ciao; Lotte & Oscar maken daar geen probleem van.

The Elstars

Een Haaksbergse coverband bestaande uit enthousiaste jonge muzikanten tussen de 16 en 19 jaar oud. Ze spelen met een complete band, zang, drums, bas, gitaar, toetsen en een blazerssectie, de grootste hits uit de geschiedenis. Van pop tot rock, van Nederlandstalig tot de meest foute ‘80 hits, niets is te gek voor The Elstars.

BrothersTwo

Benno en Henk Goering, twee broers die als artiesten duo onder de naam Brothers Two optreden bij feesten, openingen en verjaardagen. Nu maken ze graag een uitstapje naar een huiskamer in Haaksbergen. Het repertoire bestaat onder andere uit songs van de BeeGees, Bellamy & Everly Brothers, medleys uit de jaren 60 en 70, maar ook countrymuziek en (oud) Nederlands- en Duitstalige liedjes.

Muziekonderwijs / Brasscessity

Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen nodigt u uit in ‘haar huiskamer’ de grote zaal van de Haaksbergse Harmonie aan de Uitterhoevestraat 7. Er wordt opgetreden door een leerlingenband o.l.v. gitaardocent Ference Hulshof, maar ook door een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde docentenband met zang door Herman Beumers, ook bekend van de PPM band! Muziekdocenten die meespelen zijn Hugo Masselink (slagwerk), Henk Olydam (toetsen), Wil Plas (accordeon) en Herman Gunnink (basgitaar). Deze gelegenheidsformatie wordt aangevuld met koperblazers van de Haaksbergse Harmonie: Wilco Slotboom (trompet) en Rob te Lintelo (trombone). Met Brasscessity, het splinternieuwe koperensemble gaat het dak eraf!

Brasscessity

Brasscessity

Brasscessity is splinternieuw! Acht Haaksbergse muzikanten maken op hun ‘brass instrumenten’ lekker in het gehoor liggende muziek. Ze spelen voornamelijk popnummers met een 'brassy' tintje. Ze staan klaar om een feestje te bouwen tijdens NoaberMuziek.

Shorts 'n Blues

Shorts 'n Blues, vier bandleden afkomstig uit Haaksbergen en Buurse. Hun repertoire bestaat, zoals de naam al zegt, voornamelijk uit blues (Eric Clapton, BB King, ZZ top), maar ook uit rock muziek (The Beatles, Status Quo, Cream).

Blue Jays

Vijf dames, één heer én een scala aan (semi-)akoestische instrumenten. Samen goed voor een fijne middag vol country, rock en americana covers uit de jaren ‘70 tot heden. Klassiekers van The Eagles en Crosby, Stills & Nash passeren de revue, maar ook nieuwe songs van Nathaniel Rateliff en de Common Linnets. En dit alles met maar liefst vierstemmige zang. Laat je verrassen en waan je even in Nashville.

Soulkey

Soulkey is in 2008 ontstaan door enthousiaste en ervaren muzikanten die eens wat anders wilden laten horen en zien. Soulkey onderscheidt zich door recente, bekende en minder bekende knallers te spelen die ze zelf ook te gek vinden. Een spetterend feest met soul, motown, disco en funk. Je kunt gewoon niet stil blijven staan!

Bettie Bravo

Bettie Bravo is een jonge frisse Nederlandse blues band die naast eigen nummers een keur aan Woodstock klassiekers brengt. Frontvrouw Silke Wolthuis is uit het juiste hout gesneden en heeft een geweldige Janis Joplin strot in huis. Hun eigen nummers variëren van vuige blues tot lekkere up tempo rock nummers met af en toe een funky sausje! Een Rock 'n Blues band uit Twente met pit! Bettie Bravo zal ook het openingsconcert in Café De Oude Molen, Fazantstraat, voor haar rekening nemen. Startschot is om 12:00 uur.

Spin off

Een vijfkoppige pop-rock-coverband die door hun brede muzikale smaak vrijwel geen genre schuwt. Met een dijk van een zangeres, harmonieus solerende gitaristen en een solide bas/drum-ondergrond, weten ze van elk optreden weer een feestje te maken! Ze nemen je mee van Amy Winehouse, via o.a. Janis Joplin, Tina Turner, The Selector, Heart, U2, naar de rauwe sound van Guns 'n Roses. Kortom: voor elk wat wils!

Cartoon Puur

Akoestische live muziek van het puurste soort. Dat is waar Cartoon Puur voor staat. Heerlijk herkenbare melodieën van The Beatles tot Avicii. Vanaf de 60ties tot nu. Een groot veelzijdig repertoire voor een veelzijdig publiek. Cartoon Puur bestaat uit vijf ervaren en geschoolde musici die een feestje kunnen geven.

Sugar Bastards

Een gloednieuwe band met drie dolle dwazen uit het Oosten. Wil je folk, country blues, bluegrass, ragtime, gospel of western swing? En wil je dat ze op de dobro, contrabas, trompet, trombone, gitaar, ukelele of mandoline spelen? Wil je het met of zonder suiker? Het kan allemaal. The Sugar Bastards swingen, knarsen en kraken aan alle kanten. Mis deze nieuwe band niet.

Heliophile

Heliophile is een synthpopproject van Gijs van Ouwerkerk, ook bekend van Schwarzblut. Hij wordt live bijgestaan door toetsenist Maarten en toetsenist/zanger Bernard. De geest van de jaren 80 waart sterk rond in Heliophiles; melodieuze en door synths gedomineerde nummers, maar het is geen bewuste poging om ‘retro’ te klinken. Als primeur voor NoaberMuziek zal voor het eerst een modulaire synthesizer deel uit maken van de sound!

Deltawerken

De Deltawerken XXS is een deel van de band De Deltawerken en bestaat sinds 1993. De (drie) leden delen een grote liefde voor de Nederpop en nemen het publiek mee langs (vergeten) juweeltjes uit 50 jaar Nederpop. De band werkt aan de hand van een muzikale menukaart, waar het publiek zelf uit kan kiezen. De Deltawerken XXS bestaat uit Jacco Dennebos (toetsen, zang), Rob Jansen (slagwerk, zang) en Frank Bouwmeester (zang, gitaar)

Swart, Peet, Lievestro

Vorig jaar speelde Joost solo maar dit jaar neemt hij de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene mee: Jamie Peet op drums en Stefan Lievestro op contrabas! Wat zijn we daar bij NoaberMuziek blij mee. Op deze bijzondere middag zal het trio ons meenemen op een muzikale reis met eigen muziek van Joost, maar ook brengen ze op hun eigen manier jazz standards ten gehore. Het genre is door de eigen stijl niet onder één noemer te vangen, maar gaat van jazz tot bebop en soul tot funk.

Classical Neighbours

Vorig jaar waren ze als enthousiast deelnemend huiskamer aan het festival verbonden, maar ze misten toen de klassieke muziek in het aanbod. Daarom presenteren zij zich nu met trots als The Classical Neighbours. Karin Meeske, Rogier Nijhuis en Ingrid Beumer spelen pianowerken van Mozart tot Einaudi. Vooral in de zes–handige Romance van Rachmaninov zijn zij echt als saamhorige buren te horen.

De Leeuwerikstars

De Leeuwerikstars zijn enthousiaste (oud-)leerlingen van SO De Leeuwerikschool en VSO De Triviant uit Neede, scholen voor speciaal onderwijs. Ze treden vaker op en nu dus ook bij NoaberMuziek. Samenspelen, meedoen en plezier beleven staat op de eerste plaats. Het repertoire gaat van pop tot rock en van house tot Strauss, kortom een zeer breed repertoire. De Leeuwerikstars bestaan al bijna 30 jaar en overal waar ze spelen gaat het dak eraf!

According to Mary

Neem een paar flinke vleugen passie, drie grote niet afgestreken eetlepels rock, een grote snuf enthousiasme, een ROCKBITCH en je hebt According to Mary! According to Mary is een band met muzikanten uit bands als Pebbles and the BamBams, R U Ready, Verdan en The Rock and Roll Junkies die onder de bezielende en meer dan enthousiaste “leiding” van frontvrouw Mary de lekkerste rockcovers eruit knallen. Podiumdier Mary komt samen met haar muzikanten het Kulturhus graag “onveilig” gezellig maken, het liefst samen met u.

MATCHAVOND: De Briljantjus

De Briljantjus brengen “briljante” akoestische covers van de grootste hits uit de muziekgeschiedenis. Veel Briljantjus zijn al omgevormd tot ruwe diamantjus. Ze willen lekker muziek maken, je laten inspireren door elkaar en de gesprekken die erbij horen zodat ze weer op Briljante uitvoeringen van ouwe klassiekers komen. Leuk voor in de kroeg, je huiskamer of bij het kampvuur.

Dinie Assink

Dinie woont nu ruim vier jaar in Haaksbergen en woonde daarvoor in Wageningen. Ze speelt al vele jaren blokfluit, maar besloot er vanaf haar verhuizing naar Haaksbergen ‘fullspeed’ voor te gaan, zoals ze zelf vertelde. Ze nam blokfluitles bij Ester van der Veen bij St. Muziekonderwijs Haaksbergen (SMOH) en deed afgelopen juni D-examen. Ze gaf een prachtig examenconcert, behaalde zelfs enkele tienen, dus een diploma met lof. Dinie kiest voor deze middag het thema ‘volksmuziek uit vele landen’ en Nederland ontbreekt dan zeker ook niet. Er mag dan ook meegezongen worden!

Daniëlle

Drie creatieve mafkezen uit Haaksbergen die ruim 2 millennia na Chr. ‘Daniëlle’ hebben opgericht. Ze spelen een mix van covers en eigen werk. De gitarist met 'zijn Twentse snik' (citaat) laat een uniek eigen sound ervaren bij haar publiek. De saxofonist blaast u omver door zijn jazzy geluiden. Gemengd met blues(rock), een rock-'n-roll beatje, wordt het bandgeluid voortgestuwd door de drummer, die door filosofische gedachten 'tijd' ziet als een abstract concept.

Horeca-Stage: Redstone

Ze bestaan inmiddels 7 jaar met op bas en zang Gerrit Bokma, Renee Berkheij gitarist en leadzangeres en Ron Balke met gitaar en zang. Ze spelen ingetogen luistermuziek waaronder singersongwriter-, Americana- en Spaanstalige liedjes. Onder het genot van een hapje en een drankje spelen ze herkenbare maar ook minder bekende nummers voor u.

Horeca-Stage: New Vibes

The New Vibes is een jong akoestisch duo van eigen bodem. die inspiratie put uit bands als The Eagles, Beatles, Simon and Garfunkel en dergelijke. Je kan rekenen op veel tweestemmigheid en prachtige begeleiding door twee gitaren. Kom gezellig langs voor fantastische West-Coast muziek en overheerlijk Grieks eten!

Horeca-stage: Dat Doe’w

Dit is rechttoe rechtaan rock-‘n-roll. De heren mogen dan inmiddels wel gesetteld zijn, net als hun gemiddelde publiek, maar ze zijn gretig als jonge honden. Dat Doe’w staat gelijk aan een feestje bouwen, met klassiekers als Zietspan crossen, Zundapp en het overbekende Frikandel speciaal. Vol gas rock-‘n-roll.

Uppy

Toch nog binnen, op het laatste moment, maar hij is er! Uppy bewandelt de blues, klassiek en jazzy stijlen en en geeft aan bekende nummers van Stevie Ray Vaughn tot aan de Beatles en van Ramses tot aan Gary Moore zijn eigen draai. Met zijn optreden zet hij zich in als freelancer voor SOS kinderdorpen. Uppy is onze stand-in: Mocht er een act uitvallen dan is hij bereid om waar dan ook te spelen. En dat is het mooie: Hij kan echt overal terecht, op alle locaties! En dat gaat dus gebeuren: Uppy speelt in De Oude Gymzaal van het Kulturhus.

Volgend jaar ook mee doen?

Volgend jaar kan je je opnieuw aanmelden voor de huiskamer concerten. Check de contact pagina en neem contact op met de organisatie. Wie weet zien wij jullie volgend jaar 13 december in een van de vele huiskamers.