Acts

Anne-Linde

Anne-Linde van de Veen maakt en zingt kleinkunstliederen in het Nederlands. Ze wordt beïnvloed door Flamenco, Portugese Fado en folkmuziek en door haar eigen avonturen.  Haar verhalen komen tot leven op haar filmachtige gitaarspel. “Toen ik jong was, luisterde ik veel naar Portugese fado. Ik denk dat ik de weemoed van de sodade van de fado naar de Nederlandse taal heb vertaald.” Haar muziek beweegt zich tussen pop, kleinkunst en wereldmuziek. 
Anne-Linde zingt voor u in de Kunstzaal, vandaag de RABO-SALON. 

Bauke Steenstra

Bauke Steenstra is als ingezetene van Haaksbergen al zijn hele leven bezig met muziek. Inmiddels is hij al meer dan 25 jaar actief op vele podia als vocalist. Als bariton vertolkte hij rollen in operettes en musicals zoals Gräfin Mariza, Titanic de Musical, De Boccaccio, Les Miserables en Anatevka. In het programma van NoaberMuziek 2021 wil hij graag zijn andere liefde delen: Nederlandse luisterliedjes. Laat u meevoeren op de klanken van de muziek, en luister naar de mooie teksten van Boudewijn de Groot, André van Duin en Jacques Brel. Daarnaast zal hij muziek uit een bekende klassieke musical ten gehore brengen.  
Bauke ontvangt u graag in het Theatercafé, vandaag omgedoopt tot TKH CAFÉ

Brasscessity

Deze achtkoppige groep bestaat uit enthousiaste Haaksbergse muzikanten – een drummer, een toetsenist en zes blazers – voor wie muzikaliteit en plezier in het spelen van groot belang zijn. De groep is enkele jaren geleden ontstaan na een eenmalige activiteit die wel een vervolg moést krijgen. Met een uitbreiding van het repertoire, een naam en een logo, was Brasscessity geboren.  
Het eerste echte optreden was in 2019 bij NoaberMuziek.  
Na een jaar waarin samen repeteren amper mogelijk was, kan er eindelijk weer samen worden gespeeld.   
Met nieuwe nummers en nieuwe energie is Brasscessity de eerste act in de Kleine zaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot de TWENTSE NOABERS HOES
Reserveren wordt geadviseerd!

Brothers Two

BrothersTwo bestaat uit twee broers, Henk en Benno, die samen zingend optreden. Hun repertoire is heel breed: van de Bee Gees tot Bellamy en de EverlyBrothers. Ze zijn bekend om hun mooie medleys van muziek uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Ook countrymuziek, (oud) Nederlandstalige en Duitse muziek en op verzoek kerkelijke liederen maken deel uit van de mooie melange van stijlen.  
De mannen hebben hun eigen orkestbanden altijd bij zich, dus een feestje is snel gemaakt!  
BrothersTwo zingen voor u in het Theater Café, voor deze middag omgedoopt tot TKH CAFÉ 

Blue Jays

De Blue Jays is een band die bestaat uit zeven personen: vijf dames en twee heren. Er wordt semi-akoestisch gespeeld met heel veel zang. De Blue Jays staan garant voor een top-concert, vol fijne country- en rock covers van de jaren ‘70 tot heden. Klassiekers van Mac, Crosby Stills & Nash passeren de revue, maar ook songs van Nathaniel Rateliff en Douwe Bob. Dat de leden van de Blue Jays al twintig jaar muziek met elkaar maken is goed te merken. Het plezier spat ervan af!  
De Blue Jays spelen in de Grote Zaal, voor vandaag omgedoopt tot 
PRINS BERNHARD HOES   
Reserveer tijdig, want de Grote zaal loopt zeker vol voor deze act.  

DR. Booze

De band Dr. Booze ontstond op een industrieterrein in Hengelo en migreerde via een fabriek in Enschede naar de studio in Almelo. Onderweg pikte het lokale muzikanten op die samen één doel hadden: de Blues (met een hoofdletter) weer tot leven te brengen op het podium. Herbert, Tim, Alco en Rogier zorgden ervoor dat met spetterende live shows door heel Nederland de naam Dr. Booze bekend werd. En toch was er ruimte voor meer; daarom werd in 2020 Marthijn toegevoegd aan de line up en was de transformatie compleet. 

Geen virus gaat deze dokter tegenhouden. Dr. Booze will cure all your heart ache and pain with the BLUES! 

Dr. Booze spelt de pannen van het dak in de Kleine zaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot TWENTSE NOABER HOES
Reserveer tijdig, anders beland je op de wachtlijst! 

The Elstars

The Elstars is een coverband met Haaksbergse roots. Bij de jonge muzikanten – ze hebben een uitgebreide bezetting met drums, toetsen, bas, gitaar en zang en een blazerstrio – spat de energie en het enthousiasme ervan af. Hun muziek gaat van classic rock tot Nederlandstalig en van foute 80’s hits tot feestmuziek. “Stiekem met je Dansen op de vulkaan, swingen op Disco Inferno, Verliefd zijn is veel leuker When the lady smiles, en Rock-‘n-rollen tot je er bij neervalt”.  
Waar is dat feestje?  
In de Kleine zaal, voor dit festival omgedoopt tot de TWENTSE NOABERS HOES.  Reserveer op tijd!  

The Guilty Pleasure

Wie heeft ze niet: guilty pleasures? Nummers die je eigenlijk niet leuk mag vinden. Omdat die vermaledijde pop-politie meent dat ze niet aan de kwaliteitseisen voldoen van wat goede muziek is. Maar nummers die je stiekem toch heel erg leuk vindt.  

The Guilty Pleasure Band neemt een duik in het oh zo gevarieerde repertoire van dit genre. Een elfkoppige band met muzikanten uit de Achterhoek en Twente die stuk voor stuk al jaren meelopen. Met een repertoire van nummers die het publiek stuk voor stuk kan meezingen. Variërend van disco en ballads tot stevige rockmuziek. ABBA, Wham!, Tom Jones, Chic, The Simple Minds, van alles komt voorbij.  

Deze band staat als laatste geprogrammeerd in de Grote zaal, voor dit festival omgedoopt tot het PRINS BERNHARD HOES.  
Reserveer op tijd!  

Joost Swart

Joost Swart graag vanuit Amsterdam terug naar zijn geboortegrond. 
Zijn muzikale opleiding begon met klassieke pianolessen maar zijn docent had al snel door dat Joost meer voelde voor improviseren en stuurde hem door. 
Na zijn studie aan het conservatorium, die hij tegelijk met zijn studie Geneeskunde volgde, heeft hij veel in binnen- en buitenland opgetreden. Joost woonde een half jaar in New York City en leidde daar in de beroemde jazz club “Cleopatra’s Needle” de Saturday Night Jam. 
Momenteel woont Joost in Amsterdam en beweegt zich in de top van de Nederlandse jazzscene. 
We zijn dan ook meer dan trots dat voor een flitsconcert De Kappen in Haaksbergen aan wil doen. 
Joost speelt op de vleugel in de Grote Zaal, voor deze dag getransformeerd tot PRINS BERNHARD HOES 
Bestel tijdig uw kaarten – er is maar 1 concert!

Josee van der Staak

Als heel jong kind begon Josée van der Staak met zingen, het is haar grote passie. Ze zingt afwisselend Nederlandse en Engelstalige luisterliedjes en eigen muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Naast zingen houdt Josée zich bezig met creatieve bewustwording via tekenen en schilderen, onder andere voor mensen met dementie. Ook bij uitvaarten is zij een vaak gevraagde muzikant en spreekster. Ze maakt het afscheid tot een veelzijdige herinnering.  

Op 12 december brengt ze haar gitaar mee en zal ze het publiek in de grote zaal - voor dit festival omgedoopt tot het PRINS BERNHARD HOES – eigenhandig betoveren.  Reserveer op tijd!

Lotte Timpers

Lotte Timpers is zestien jaar oud en iedere dag bezig met muziek. Vanaf haar zevende zingt ze en begeleidt ze zichzelf op piano. Ze heeft een voorkeur voor popmuziek, zoals nummers van Adèle en Emili Sandé. Naast haar muziek speelt ze hockey bij Dames 1.  Inmiddels is Lotte al op verschillende festivals te horen geweest, waaronder het BAM festival en het Scholtenhagenfestival. En natuurlijk was ze bij ons in 2019 te horen, bij BarberEd aan de Eibergsestraat.  Het optreden bij NoaberMuziek 2021 in De Kappen is het eerste publieke optreden na de corona-uitbraak en Lotte staat te popelen om te spelen.  De locatie wordt nog bekend gemaakt – Lotte is overal inzetbaar! 

Niels Ottink

Niels begon op 7-jarige leeftijd met gitaarlessen en genoot zijn opleiding aan het conservatorium in Enschede. Hij heeft erg veel ervaring in kamermuziek en vormde jarenlang het duo Senda met fluitiste Marine Bauhuis. Naast klassieke muziek speelt Niels ook in de metal band Caedere, waarmee hij al vele optredens in binnen- en buitenland heeft gespeeld. De band heeft inmiddels al vier CD-s uitgebracht. 
Hij is jarenlang nauw betrokken geweest bij het Twents Gitaar Festival. 
Sinds 2007 geeft Niels gitaarlessen en band-coaching in Nederland en Duitsland. We zijn er trots op Niels aan u te kunnen voorstellen.  
Niels Ottink speelt in de Kleine zaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot de TWENTSE NOABERS KAMER. 
Reserveer op tijd! 

de Pleerstökskes

De Pleerstökskes is de slagwerkgeleding van de Haaksbergse Harmonie. Deze geleding bestaat momenteel uit twaalf slagwerkers en de instructeur John Scheggetman. De muzikanten die deel uitmaken van de Pleerstökskes, vormen ook de geüniformeerde drumband van de Haaksbergse Harmonie als het korps de straat op gaat. 
De Pleerstökskes spelen bij allerlei activiteiten en festiviteiten zoals op de mei-markt, op feesten, tijdens de WAK, tijdens concerten, in of bij de Kappen en bij een opening van bedrijven. De Pleerstökskes bedenken voor elke activiteit waarbij slagwerk is gewenst een passende invulling. Ze kunnen dat doen in verschillende opstellingen. Het repertoire is enorm breed. Hun voorkeur gaat toch wel uit naar slagwerkstukken die ook daadwerkelijk als ‘Pleerend’ worden ervaren. Stukken die écht aankomen bij het publiek. Dat kunnen muziekstukken zijn die van papier worden gelezen en dat is ook zeker eigen werk. 

De Pleerstökskes spelen al voor de opening, BUITEN bij De Kappen! 

Ploog

Met hun sfeervolle, donkere synthesizer rock geeft PLOOG het Twents dialect een nieuwe draai. Hun mix van elektronica, alt-rock en ambient enerzijds en een breed spectrum aan inspiratiebronnen anderzijds resulteert in een spannende, nieuwe muzikale beleving. Niet voor de hand liggend en daarmee erg origineel. “Tekstueel houden we niet van afkadering, de interpretatie ligt bij de luisteraar”, aldus Marc. Naast de kernleden Marc Waanders en Hugo Boom speelt PLOOG in wisselende samenstelling afhankelijk van de gelegenheid. Het muziek- en producers duo is door de wol geverfd, samen speelden ze in vele bands waarvan Ro-robot misschien wel de bekendste was in het alternatieve circuit in Nederland en Duitsland. Ro-robot was support-act voor o.a. Editors en The Stills. In hun nieuwste samenwerking verkennen ze de grenzen van hun vele invloeden met de uitdagende Twentse sproake, de duistere rand en elektronica. Daarbij wordt ook dankbaar gebruik gemaakt van gastmuzikanten, uiteraard bij voorkeur uit de regio, maar altijd passend bij Ploog.  
Ploog speelt in de Kunstzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot RABO SALON. 

POPsCOOL

POPsCOOL Twente heeft 3 locaties in Twente en 1 daarvan is gevestigd in de Kappen.  

POPsCOOL verzorgt daar DJ les; drumles; gitaarles, pianoles en zangles. 

De optredens worden verzorgd door leerlingen die in het talentenprogramma zijn opgenomen ‘POPsCOOL talents’. De optredens waaraan ze meedoen, dragen bij aan podiumervaring. De leerlingen worden begeleid door stagiaires van de podiumacademie.  

Rouwbandje

Het Rouwbandje is ontstaan aan de keukentafel van de “Briljantjus”. Twee diamantjes Bauke en Harry maken een muzikaal uitstapje en nemen u mee op een vlucht langs de muzikale sterren.  
De afgelopen jaren zijn ons veel grote artiesten ontvallen. Deze “Leu oet het Laatje” (Bauke en Harry leggen graag uit waar deze omschrijving vandaan komt) willen zij graag nog eens in het hemelse zonnetje zetten. Kortom: een ‘Ode aan de Dode’.  
Het Rouwbandje speelt in de Kunstzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot
RABO SALON.

The SEC

Vijf heren en een dame, meer dan een akoestische band en het sleutelwoord is vriendschap! Vriendschap is de leidraad om een passievol en kwalitatief optreden neer te zetten met beleving en met heel veel plezier. Dat spat, naast de kwaliteit, dan ook van het podium af! U wordt onderdeel van de beleving. Zo simpel is ‘t; dat is The SEC! 
Samen met u terug naar de roerige muzikale jaren 60, 70, 80 tot heden, maar dan akoestisch. Eigen werk, nummers van The Stones, CCR, Neil Young, ACDC (ja akoestisch) Eric Clapton, Melissa Etheridge, Herman Brood, Janis Joplin, Johnny Cash, Lynrd Skynrd, The Beatles, Waylon, Shocking Blue en vele, vele anderen. 
The SEC! speelt voor u in de Kunstzaal, voor dit evenement omgedoopt tot RABO SALON Reserveer op tijd! 

Serenados

De Serenado’s is de naam van een muzikaal duo waar plezier voor muziek voorop staat. Met accordeon (André) en slagwerk (Theo), is er een prima combinatie voor gezelligheid, maar ook voor stemmige begeleiding. De tijd heeft ook voor de accordeon niet stil gestaan en de gedigitaliseerde accordeon deed zijn intrede. Daarmee werden de mogelijkheden ook groter. Natuurlijk is voor een tochtje met een huifkar de originele accordeon nog steeds ideaal, met de moderne technieken gaat er een (muziek)wereld open. Door de jaren heen is het repertoire steeds aangepast, echter wel met behoud van de ‘eigen sound’ die zo kenmerkend is.  
De Serenado’s ontvangen u graag in het Theatercafé, op 12 december omgedoopt tot TKH CAFÉ
.

SMOH

Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen nodigt u uit in ‘haar huiskamer’ de foyer van Kulturhus De Kappen. Hier zullen docenten met hun leerlingen korte optredens geven. Dat kan solistisch zijn, maar ook spelen er ensembles. Momenteel wordt hard gerepeteerd om het te laten klinken als een klok. De muzikanten zullen u graag verrassen op zondagmiddag 12 december. 
Uiteraard is het dan ook mogelijk om meer informatie te krijgen over het volgen van muzieklessen in de gemeente Haaksbergen.  
Muziek luisteren is geweldig, maar zelf maken is een feestje en dat willen ze graag delen met u in de Foyer, voor deze keer omgedoopt tot
HUIS VAN INTERIEUR FOYER.  

 

Soulkey

Soulkey is een energieke band die al 15 jaar lang live optreedt. Cindy, Minette, Hans en Marco vormen de basis van deze act. Tijdens NoaberMuziek zullen ze een unplugged sessie spelen in de Grote Zaal. Ze brengen bekende en minder bekende knallers vanaf de jaren ’60 tot nu. Bijvoorbeeld muziek van Aretha Franklin, Amy Winehouse, Etta James en Janis  Joplin: spetterende Soul, Motown, Disco en Funk. Soulkey kan wel voor een knetterend feest zorgen, maar speelt net zo gemakkelijk semi-akoestisch bij kleinere gelegenheden.  
Laat u verrassen én omverblazen door Soulkey in de Grote zaal van De Kappen, voor deze gelegenheid omgedoopt tot het PRINS BERNHARD HOES. 
Reserveer tijdig! 

Spölkwarteerke

Spölkwarteerke is een muzikaal streekproduct, met “wieskes en verhaaln recht oet ’t hart. Veer kearls (Dirk, Hans, Huub en Lucien) komt anzetten met eer pleeriezers, nen trekzak en ‘n örgelke; ze zingt oawer kammeroadschap, dreumn, losloaten en oaler wordn…”  
De teksten komen van eigen hand.  

   “Wat ik veul veur oe  
   is völ grötter dan de wearld  
   en het enige wat tealt a’k ’s morgens mien bed oet stap”  

Deze bijzondere act ontvangt u graag in het Theatercafé, voor vandaag het TKH CAFÉ.  
En je wilt hen zeker niet missen, dus kom op tijd, want vol is vol. 

Stadlfreunde

Die Stadlfreunde is een 5-mans formatie uit Twente met een grote voorliefde voor de Oostenrijks Volkstümliche Musik & Oberkrainermusik. Deze Twentse volksmuziek-kameraden weten bij ieder feestje weer het publiek mee te krijgen in de juiste stemming.  Met 2 steirische harmonika’s een gitaar, een bas, een alphorn, een bariton en diverse Oostenrijkse activiteiten is ieder feest weer Voll Stimmung met Die Stadlfreunde. Naast de vlotte polka’s en Zillertaler boarische muziekstukken worden er ook mooie gedragen walsen gespeeld. En moet het dak eraf, dan worden de bekende schlagers (Fliegerlied, Cowboy und Indianer, einen Stern, Hulapalu, ed.) ten gehore gebracht uiteraard overgoten met een polka-sausje. Kortom voor ieder feestje in de Tiroler sferen hebben zij voor u het juiste recept. 

De Stadlfreunde spelen als slotact in de Foyer, voor deze gelegenheid omgedoopt tot HUIS VAN INTERIEUR FOYER! 

U is blond

U is Blond is een driekoppige band die haar eigen draai geeft aan bestaande nummers. Gitaar, bas en drums gecombineerd met 3 stemmigheid zorgen voor een volle sound. Voorheen bestond de band uit Oscar en Lotte, ook wel OSLO genoemd. Sinds kort is drummer Willem toegetreden, die ook nog eens lekker kan zingen.  
Gitaar/Zang: Lotte Aarnink
Bas/Zang: Oscar Peters  
Drums/Zang: Willem Doppe 
U is Blond speelt voor u in het Theater-café, voor vandaag het TKH CAFE.

U is blond

U is Blond is een driekoppige band die haar eigen draai geeft aan bestaande nummers. Gitaar, bas en drums gecombineerd met 3 stemmigheid zorgen voor een volle sound. Voorheen bestond de band uit Oscar en Lotte, ook wel OSLO genoemd. Sinds kort is drummer Willem toegetreden, die ook nog eens lekker kan zingen.  
Gitaar/Zang: Lotte Aarnink
Bas/Zang: Oscar Peters  
Drums/Zang: Willem Doppe 
U is Blond speelt voor u in het Theater-café, voor vandaag het TKH CAFE.