Zoals te verwachten was, zijn wij genoodzaakt om ons festival NoaberMuziek dit jaar anders in te vullen dan wij ons hadden voorgesteld. Door de huidige richtlijnen èn de noodzaak om daarop te anticiperen, is het niet verantwoord om een huiskamerfestival te organiseren zoals we dat vorig jaar hebben gedaan. We houden graag vast aan ons format en alternatieven op grotere locaties of in de buitenlucht doen daaraan geen recht. Ook in financieel opzicht is dat niet haalbaar, daarom concentreren wij ons alvast op de editie van 2021 maar… …

We laten onze tweede zondag in december natuurlijk niet zomaar vervallen. Noabers zijn we, juist in tijden van crisis, wanneer iedereen het eigenlijk extra hard nodig heeft. Juist nu de eenzaamheid op de loer ligt omdat sociale contacten worden beperkt, gaan wij weer zorgen voor saamhorigheid. Daarom komen we bij u thuis! Dit jaar via televisie en het internet. Er komt een programma waarvoor alle optredens in live-sessies veilig worden opgenomen in Kulturhus De Kappen, en dat wordt uitgezonden op zondagmiddag 13 december om 14:00 uur. (Agenda tip!)
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor deze nieuwe – wij hopen éénmalige – invulling in volle gang. Alle bands, acts en muzikanten die eerder hebben meegedaan zijn gevraagd om samen met RTV Sternet en ons een nummer uit hun repertoire op te nemen. Op 13 december gaan we een ca. 2 uur durend programma uitzenden. U krijgt een breed scala aan muziek voorgeschoteld. Daar waar u vorig jaar nog moest kiezen welke acts u ging bezoeken, kunt u nu van alles een klein stukje “proeven”. Heerlijk op de bank, kopje koffie er bij, en wat lekkers van een Noaber (houdt deelnemende ondernemers in de gaten!), dan wordt het weer een ouderwets gezellig TV-middagje.

We zijn nu druk bezig met de technische planning en uitvoering van ons plan: voor ons weer een heel nieuwe uitdaging. We hebben het geluk dat regionale zender HOFSTREEK uit Hof van Twente) bereik heeft in Haaksbergen en ons wil ondersteunen via de kabel. Zoekt u alvast op uw TV het kanaal op van Hofstreek Omroep, dan bent u goed voorbereid:

Ook gaan we op internet de uitzending streamen. We hebben natuurlijk onze website, ons YouTubekanaal en Facebookpagina en we hebben nog veel meer mogelijkheden via partners. We houden u graag op de hoogte van onze vorderingen. Binnenkort presenteren we in RondHaaksbergen een lijst met links waar u onze streams kunt bekijken.

Noteert u alvast zondagmiddag 13 december in uw agenda. Want samen maken wij er een bijzondere muzikale middag van. Veel plezier!